Hrachové opečenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2-3 stroužky česnek
2-3 ks vejce
5 lžic strouhanka
250 g hrách
1 lžíce čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
2-3 lžíce hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hrách přebereme a namočíme přes noc do vody. Ráno vodu slijeme, zalijeme vodou novou a uvaříme doměkka, v žádném případě během varu nesolíme. Poté hrách scedíme a necháme vychladnout.

  2. Vařený hrách rozmixujeme na hrubou kaši, přidáme nadrobno nakrájenou libovou slaninu, vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Nezapomeneme přisypat strouhanku na zahuštění a čerstvou petrželku nasekanou nadrobno. Vypracujeme hrachové těsto.

  3. Z těsta tvarujeme placičky, které z obou stran obalíme v mouce, poté je vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme po obou stranách dozlatova.

  4. Hrachové opečenky ukládáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.

  5. Hrachové opečenky podáváme ještě teplé se sterilovanou okurkou či kyselým zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy