Hrbaté maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 200 g šunka 2 dl mléko 1 ks cibule 150 g sýr 400 g houby 2 ks rohlík 6 plátků vepřová kýta podle chuti sůl majoránka mletý pepř
Postup Hrbaté maso recept
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme a podusíme v pánvi na zpěněné cibulce.
Nakrájíme si rohlíky, namočíme je do mléka, lehce je vymačkáme a smícháme s houbami. Postupně přidáme nakrájenou šunku, vejce, pepř a majoránku.
Řízky naklepeme, osolíme, rychle je na oleji opečeme. Potom maso rozložíme na pekáč a navrstvíme na ně houbovou směs, přelijeme výpekem a trochou vody, posypeme sýrem a dáme do trouby zapéct.
Hrbaté maso podáváme s rýží nebo brambory.