Hříbkové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
voda
400 g rýže
300 g hřiby
0.5 kostky bujón
2 lžíce červené víno
mletý černý pepř
1 ks cibule (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si pokrájíme houby na menší kousky a necháme vařit zvlášť v lehce osolené vodě asi 35 minut.

  2. Nyní si připravme rizoto. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou lehce osmažíme na oleji ve vyšším hrnci. Přisypeme syrovou rýži a orestujeme ji. Zalijeme vývarem přiraveným z bujónu rozmíchaného v hrnku teplé vody, přidáme víno a dle chuti lze přidat i pepř. Důkladně zamícháme a vaříme na mírném ohni dokud se většina vody nevypaří, tedy zhruba 15 minut. Rýže by měla být "al dente". Proto pokud je příliš tvrdá, přilijeme ještě trošku vody a necháme dál vařit, pokud je akorát na skus, odstavíme ji z vařiče.

  3. Povařené houby zamícháme do hotového rizota a směs můžeme ještě krátce prohřát.

  4. Pokrm si dle chuti můžete posypat sýrem, ovšem není to potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!