Hříbkové rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl voda 400 g rýže 300 g hřiby 0.5 kostky bujón 2 lžíce červené víno mletý černý pepř 1 ks cibule (větší)
Postup Hříbkové rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si pokrájíme houby na menší kousky a necháme vařit zvlášť v lehce osolené vodě asi 35 minut.
Nyní si připravme rizoto. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou lehce osmažíme na oleji ve vyšším hrnci. Přisypeme syrovou rýži a orestujeme ji. Zalijeme vývarem přiraveným z bujónu rozmíchaného v hrnku teplé vody, přidáme víno a dle chuti lze přidat i pepř. Důkladně zamícháme a vaříme na mírném ohni dokud se většina vody nevypaří, tedy zhruba 15 minut. Rýže by měla být "al dente". Proto pokud je příliš tvrdá, přilijeme ještě trošku vody a necháme dál vařit, pokud je akorát na skus, odstavíme ji z vařiče.
Povařené houby zamícháme do hotového rizota a směs můžeme ještě krátce prohřát.
Pokrm si dle chuti můžete posypat sýrem, ovšem není to potřeba.