Hrníčkový rebarborový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,75 hrnků cukr 0,5 hrnků cukr 2 ks vejce 8 lžic máslo 8 lžic máslo 0,75 hrnků mléko 10 ks rebarbora 1 hrnek polohrubá mouka tuk na vymazání 1,25 hrnek hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva mouka na vysypání
Postup Hrníčkový rebarborový koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme žloutky s cukrem do hladké pěny. Přidáme mírně ohřáté mléko a změklé nebo rozpuštěné máslo. Směs ještě chvíli mírně šleháme a poté přidáme hladkou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech
Rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku. Potom nakrájíme rebarboru na drobné kostičky, které poklademe na těsto. Navrch si připravíme drobenku. Rozpuštěné máslo promícháme s cukrem a moukou. Připravenou drobenkou posypeme koláč
Rebarborový koláč pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě při 150 °C
Hrnečkový rebarborový koláč necháme vychladnout, potom ho nakrájíme a podáváme jako chutný moučník třeba ke svačině.