Hrnková bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 ks prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 ks vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka
Postup Hrnková bublanina
Postup přípravy receptu
-
1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý)
2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova
4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat
Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.