Hrnková bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. 1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej

  2. Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý)

  3. 2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou

  4. Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně

  5. 3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova

  6. 4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat

  7. Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť

  8. Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy

  9. Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý

  10. Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!