Hrnkové knedlíky bez kynutí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
250 ml mléko
2 ks rohlík
200 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy, přisypeme nakrájené rohlíky. V mléce rozšleháme žloutek, osolíme. Směsí zalijeme suroviny v misce a vše promícháme

  2. Máslo rozpustíme a vymažeme 4 hrnky o objemu 250 ml. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme do hrnků. které by měly být naplněny do 3/4

  3. Hrnky vložíme do hrnce s horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme asi 35 minut. Poté hrnky vytáhneme, necháme chvíli stát a pak opatrně vyklopíme

  4. Hrnkové knedlíky bez kynutí podáváme jako přílohu k zelí, špenátu i omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!