Hruščáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 dkg cukr
sůl
4 ks žloutek
5 dl mléko
6 dkg droždí
1 kg polohrubá mouka
25 dkg Hera

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto a necháme 10-15 min. kynout. Uděláme 4-6 bochánků (4 na klasickou velikost frgálů, ale aby se vešly 2 na plech, doporučuji menší) a necháme 10-15 min. kynout. Z bochánků vyválíme placky a na jen vymazaném plechu necháme opět 10-15 min. kynout. Potřeme náplní, posypeme drobenkou, okraje potřeme žloutkem a zase necháme 10-15 min. kynout. Pečeme v horké troubě.

  2. Náplň I: 45 dkg sušených hrušek, 30 dkg sušených jablek, 20 dkg cukru, celá skořice, hřebíček, badyán (asi pro nastavení nádivky se také někde přidává 10 - 15 dkg povidel a stejné množství strouhaného perníku)

  3. Sušené ovoce uvaříme s kořením ve vodě (víc vody, dost se nacucnou), scedíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme cukr, můžeme i rum. Nyní by se přidala povidla a perník.

  4. Náplň II: 1 kg sušených hrušek, 10 dkg rozpuštěného másla, mletý badyán, skořice, cukr dle potřeby

  5. Umeleme hrušky na masovém strojku a přimícháme ostatní přísady.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy