Hruškovo-rybízová bublanina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 18 dkg máslo 200 ml mléko 10 dkg cukr krupice 10 dkg cukr moučka 1 špetka citronová kůra 32 dkg polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 2 dkg vanilkový pudinkový prášek náplň 20 dkg hrušky 20 dkg rybíz
Postup Hruškovo-rybízová bublanina recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. Rybíz obereme, propláchneme a osušíme.
Máslo utřeme s cukrem moučka, nastrouhanou citronovou kůrou a žloutky. Potom přidáme vlažné mléko. V jiné míse ušleháme bílky s cukrem krupice a pudinkem na tuhý sníh. Do žloutků vmícháme mouku s práškem do pečiva a zlehka zamícháme tuhý sníh z bílků.
Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto, poklademe ovocem a při 180 °C pečeme v troubě asi 25 minut.
Hruškovo-rybízovou bublaninu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný vláčný moučník k odpolední svačině.