Hruškovo-skořicová buchta na plech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 ml olej
3 ks vejce
800 g hruška
370 g cukr krystal
1 lžíce mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
400 g hrubá mouka
1 lžíce jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a stopek. Slupku neloupeme a hrušky nastrouháme na jemném struhadle. Z původního množství hrušek by nám po vyndání jádřinců mělo zůstat asi 600 g.

  2. Ve větší míse smícháme se všemi ostatními ingrediencemi (hrubá mouka, cukr krystal, vanilkový cukr, jedlá soda, mletá skořice, vejce, olej) a pořádně promícháme, aby vzniklo jednolité řídké těsto.

  3. Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15 minut. Přibližně od 12. minuty je třeba buchtu sledovat a kontrolovat špejlí.

  4. Hruškovo-skořicovou buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy