Hruškovo-skořicová buchta na plech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 200 ml olej 3 ks vejce 800 g hruška 370 g cukr krystal 1 lžíce mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 400 g hrubá mouka 1 lžíce jedlá soda
Postup Hruškovo-skořicová buchta na plech recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a stopek. Slupku neloupeme a hrušky nastrouháme na jemném struhadle. Z původního množství hrušek by nám po vyndání jádřinců mělo zůstat asi 600 g.
Ve větší míse smícháme se všemi ostatními ingrediencemi (hrubá mouka, cukr krystal, vanilkový cukr, jedlá soda, mletá skořice, vejce, olej) a pořádně promícháme, aby vzniklo jednolité řídké těsto.
Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15 minut. Přibližně od 12. minuty je třeba buchtu sledovat a kontrolovat špejlí.
Hruškovo-skořicovou buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.