Hruškovopiškotový dezert recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky skořice 500 ml voda 0.3 l voda 1 lžíce cukr krupice 1 balíček piškoty 1 kg hrušky 1 lžíce citronová šťáva 2 balíčky skořicový cukr 2 balíčky vanilkový pudink v prášku na ozdobu šlehačka
Postup Hruškovopiškotový dezert recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vaříme v citrónové vodě 30 minut, až se rozvaří.
Osladíme, vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve 1/4 l vody, minutu a půl povaříme a nalijeme na vrstvu piškotů v dortové formě. Přidáme další piškoty a opět přelijeme horkou směsí. Tak postupujeme až do spotřebování piškotů i hruškového pyré.
Dort dáme na několik hodin vychladit. Podáváme ozdobené šlehačkou.