Husté slaninové zelí recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 - 2 lžičky cukr 2 lžíce olej 3 lžíce máslo solamyl 1 ks cibule voda 3 lžíce hladká mouka 150 g anglická slanina 1 konzerva kysané vinné zelí
Postup Husté slaninové zelí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
V kastrolu rozehřejeme lžíci másla a olej. Vsypeme cibuli a pomalu ji smažíme dozlatova. Zatím si nakrájíme slaninu na drobné kostičky. Do zlatavé cibulky vsypeme slaninu a necháme pomalu vyškvařit
Plechovku zelí otřeme, otevřeme a vsypeme i s nálevem do slaninové směsi. Zelí trochu rozředíme vodou, přikryjeme a uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme zelí osladit cukrem
Na pánvi si rozehřejeme zbylé máslo a na něm opražíme mouku. Jíšku osmahneme dorůžova. Pak ji zalijeme několika lžícemi vývaru ze zelí a studenou vodou. Stále mícháme. Jíšku povaříme a pak jí zahustíme slaninové zelí. Slaninové zelí povaříme, aby se rozvařila jíška. Pokud je zelí stále řídké, zahustíme je solamylem rozmíchaném v troše vody
Husté slaninové zelí podáváme jako přílohu, stejně jako klasické zelí.