Ilšské sušenky podle tchána recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
14 dkg máslo
2 dkg kakao
2 ks žloutek
4 dkg ořechy
7 dkg cukr moučka
mletá skořice
0.5 balíčku vanilkový cukr
21 dkg hladká mouka
citronová kůra
nádivka
1 lžička rum
3 ks žloutek
10 dkg cukr krystal
0.5 balíčku vanilkový cukr
15 dkg mleté ořechy
1 lžička rybízová marmeláda
na ozdobu
ořechy
čokoládová poleva
citronová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Do prosáté mouky rozdrobíme máslo, přidáme žloutky, cukr, kakao, vanilkový cukr, citronovou kůru a strouhané oříšky. Můžeme použít lískové ořechy, vlašské nebo klidně i mandle. Těsto dobře propracujeme a dáme odpočinout do lednice na 20 minut.

  2. Potom z těsta vyválíme tenčí placku, ze které formičkou vykrajujeme stejné tvary.

  3. Sušenky pečeme na pečícím papíru v předehřáté troubě dorůžova.

  4. Nyní si připravíme nádivku. Třeme cukr se žloutky asi 10 minut. Potom přidáváme rum, rybízovou zavařeninu a nakonec strouhané oříšky. Nádivku popřípadě ředíme rumem nebo zahušťujeme oříšky.

  5. Vychladlé sušenky spojujeme nádivkou, potíráme citronovou nebo čokoládovou polevou a zdobíme ořechovým jádrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy