Imam bajalma recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks lilek
náplň
6 stroužků česnek
5 ks paprika
3 ks cibule
3 ks rajče
1 ks feferonka
podle chuti
sůl
petrželka
zálivka
2 lžíce mouka
2 dl olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, papriky, feferonku, česnek a cibule očistíme. Vše nasekáme nadrobno.

  2. Lilky zbavíme stopky, ale neloupeme je. Po délce je na 3 místech nařízneme a opečeme na oleji. Pak je vyjmeme.

  3. Na témže oleji společně osmažíme cibuli, papriky, feferonku a rajčata. Do osmažené směsi přidáme česnek a petrželku. Směs osolíme podle chuti, dobře promícháme a směsí naplníme řezy v lilcích.

  4. Lilky narovnáme do zapékací mísy, trochu podlijeme teplou vodou a pečeme v troubě při 200 °C asi 30 minut.

  5. Mezitím si připravíme zálivku. Mouku osmahneme na oleji, přidáme šťávu z rajčat, osolíme a povaříme. Šťávou zalijeme lilky a necháme v troubě zapéct.

  6. Imam bajalma ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy