Imam bajalma recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks lilek náplň 6 stroužků česnek 5 ks paprika 3 ks cibule 3 ks rajče 1 ks feferonka podle chuti sůl petrželka zálivka 2 lžíce mouka 2 dl olivový olej
Postup Imam bajalma recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, papriky, feferonku, česnek a cibule očistíme. Vše nasekáme nadrobno.
Lilky zbavíme stopky, ale neloupeme je. Po délce je na 3 místech nařízneme a opečeme na oleji. Pak je vyjmeme.
Na témže oleji společně osmažíme cibuli, papriky, feferonku a rajčata. Do osmažené směsi přidáme česnek a petrželku. Směs osolíme podle chuti, dobře promícháme a směsí naplníme řezy v lilcích.
Lilky narovnáme do zapékací mísy, trochu podlijeme teplou vodou a pečeme v troubě při 200 °C asi 30 minut.
Mezitím si připravíme zálivku. Mouku osmahneme na oleji, přidáme šťávu z rajčat, osolíme a povaříme. Šťávou zalijeme lilky a necháme v troubě zapéct.
Imam bajalma ihned podáváme.