Indiánská kuřecí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
1 lžička kari
1 ks větší cibule
3-4 lžíce smetana ke šlehání
750 ml drůbeží vývar
2 ks kuřecí řízek
1 ks větší pórek
2 konzervy kukuřice (425ml)
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme ho na proužky. Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Kukuřici necháme okapat.

  2. V hrnci zahřejeme máslo a podusíme na něm cibuli i česnek. Potom přidáme kuřecí maso, které ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a 10 minut provaříme. Pak vsypeme kukuřici s pórkem a ještě 5 minut vaříme.

  3. Kuřecí maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Polévku ochutíme solí, pepřem i kari, vrátíme maso, přidáme smetanu a prohřejeme.

  4. Jednotlivé porce indiánské kuřecí polévky zdobíme delšími nudličkami pažitky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy