Indické pikatní špalíčky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 g majoránka 3 g paprika mletá 18 dkg paprika žlutá 5 g mandle loupané 4 cl pivo světlé 3 porce rýže vařená 1 hrneček hořčice dijonská 2 g sůl bylinková 6 kapek ocet balzamico 2 větvičky oregáno 1 dl olivový olej 12 dkg krájená rajčata 3 g česnek prolisovaný 1 hrneček ostrý kečup 15 dkg cibule (velká) 8 g indické kari 0,6 kg kuřecí horní stehno 5 g tandori
Postup Indické pikatní špalíčky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vytvoříme směs, kterou postupně budeme potírat špalíčky. Tuto směs vytvoříme smícháním česneku, piva, olivového oleje, kečupu, horčice, tandori, octu, majoránky, oregána, mandlí, kari, soli a sladké mleté papriky
Na rozpálenou pánev přilijeme pár kapek olivového oleje, není ho třeba moc, jelikož je obsažen ve směsi. Kousky kuřecího masa hned po potření a vykoupání ve směsi dáme na pánev a zlehka ze všech stran osmahneme
Rozehřejeme si troubu na 210 stupňů a pekáč nemusíme ani vytírat. Na spodek pekáče přilijeme zbylou směs, která byla chvíli v pánvi spolu se špalíčky. Na směs položíme nakrájenou cibuli, rajčata, papriku, popř, jinou zeleninu
Na zeleninu v pekáči vyskládáme osmahnuté špalíčky masa, které mají směs už pěkně nasáklou. Přibližně 30 minut pečeme v troubě, střídáme spolu s grilováním i horkovzduchem, aby byla pěkná kůrčička
Nakonec z trouby Indické pikatní špalíčky vytáhneme, ozdobíme a podáváme s vařenou rýží, pokud možno jen osolenou bez kari.