Indické pikatní špalíčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 g majoránka
3 g paprika mletá
18 dkg paprika žlutá
5 g mandle loupané
4 cl pivo světlé
3 porce rýže vařená
1 hrneček hořčice dijonská
2 g sůl bylinková
6 kapek ocet balzamico
2 větvičky oregáno
1 dl olivový olej
12 dkg krájená rajčata
3 g česnek prolisovaný
1 hrneček ostrý kečup
15 dkg cibule (velká)
8 g indické kari
0,6 kg kuřecí horní stehno
5 g tandori

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vytvoříme směs, kterou postupně budeme potírat špalíčky. Tuto směs vytvoříme smícháním česneku, piva, olivového oleje, kečupu, horčice, tandori, octu, majoránky, oregána, mandlí, kari, soli a sladké mleté papriky

  2. Na rozpálenou pánev přilijeme pár kapek olivového oleje, není ho třeba moc, jelikož je obsažen ve směsi. Kousky kuřecího masa hned po potření a vykoupání ve směsi dáme na pánev a zlehka ze všech stran osmahneme

  3. Rozehřejeme si troubu na 210 stupňů a pekáč nemusíme ani vytírat. Na spodek pekáče přilijeme zbylou směs, která byla chvíli v pánvi spolu se špalíčky. Na směs položíme nakrájenou cibuli, rajčata, papriku, popř, jinou zeleninu

  4. Na zeleninu v pekáči vyskládáme osmahnuté špalíčky masa, které mají směs už pěkně nasáklou. Přibližně 30 minut pečeme v troubě, střídáme spolu s grilováním i horkovzduchem, aby byla pěkná kůrčička

  5. Nakonec z trouby Indické pikatní špalíčky vytáhneme, ozdobíme a podáváme s vařenou rýží, pokud možno jen osolenou bez kari.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!