Indonézská omáčka s burskými oříšky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 500 g cibule chilli koření 1 lžička drcený kmín 1 lžička mletý zázvor 1 lžíce podzemnicový olej 2 lžíce kokosový krém 175 g burákové máslo
Postup Indonézská omáčka s burskými oříšky recept
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme sekanou cibuli, prolisovaný česnek, kmín a zázvor. Dobře zamícháme.
Oheň zmírníme na minimum a přidáme oříškové máslo a kokosový krém. Přikryjeme a necháme zvolna 2 - 3 hodiny vařit. Omáčku občas pomícháme, aby se nepřipálila. Podle potřeby přiléváme vodu. Omáčka musí být hustá a hladká. Můžeme ji rozmixovat, ale při pomalém vaření to nebude potřeba.
Přimícháme koření, chilli, sůl a povaříme ještě 10 - 15 minut.
Indonézská omáčka s burskými oříšky je nejlepší teplá. Výborná je k satay.