Istrijská sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
1 svazeček petrželka
mléko
2 lžíce mouka
4-5 ks kapary
1 ks rohlík
250 g hovězí maso
250 g telecí maso
mletý černý pepř
100 g pikantní salám
1 ks vařená brambora
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme v mléce rozmočit. Bramboru prolisujeme. Petrželku opereme a spolu s kapary ji nasekáme najemno.

  2. Maso i salám jemně umeleme. Přidáme kapary a petrželku, osolíme, opepříme a smícháme s vejci, rohlíkem, bramborou a moukou. Vše důkladně zpracujeme.

  3. Z hmoty vytvoříme bochánek, který potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na oleji v předem vyhřáté troubě. Polpeton můžeme také vařit v ubrousku. V tom případě vytvoříme šišku, kterou zavážeme do ubrousku a vaříme ve slané vodě, do níž jsme přidali nakrájenou polévkovou zeleninu.

  4. Istrijskou sekanou podáváme teplou nebo studenou. Zdobíme plátky rajčat a snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy