Istrijská sekaná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 1 svazeček petrželka mléko 2 lžíce mouka 4-5 ks kapary 1 ks rohlík 250 g hovězí maso 250 g telecí maso mletý černý pepř 100 g pikantní salám 1 ks vařená brambora na potření 1 ks vejce
Postup Istrijská sekaná recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme v mléce rozmočit. Bramboru prolisujeme. Petrželku opereme a spolu s kapary ji nasekáme najemno.
Maso i salám jemně umeleme. Přidáme kapary a petrželku, osolíme, opepříme a smícháme s vejci, rohlíkem, bramborou a moukou. Vše důkladně zpracujeme.
Z hmoty vytvoříme bochánek, který potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na oleji v předem vyhřáté troubě. Polpeton můžeme také vařit v ubrousku. V tom případě vytvoříme šišku, kterou zavážeme do ubrousku a vaříme ve slané vodě, do níž jsme přidali nakrájenou polévkovou zeleninu.
Istrijskou sekanou podáváme teplou nebo studenou. Zdobíme plátky rajčat a snítkou petrželky.