Italian gelatto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr 3 ks bílek 1 balíček vanilkový cukr 200 ml smetana ke šlehání 1 balíček skořicový cukr 125 ml plnotučné mléko 3 sklenice ovocná přesnídávka podle chuti 2 lžičky kakao podle potřeby 1 balíček želírfix
Postup Italian gelatto recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme smetanový základ. Ušleháme bílky, přimícháme smetanu ke šlehání, mléko, kakao a želatinový ztužovač.
Potom do smetanového základu přimícháváme ovocnou přesnídávku. Dále přisypeme smíchané cukry. Směs přivedeme k varu a vaříme 4 minuty.
Nakonec gelatto dáme na 12 hodin do mrazáku, kde ho občas promícháme.
Italian gelatto podáváme jako osvěžující dezert k různým příležitostem.