Italské bazalkové pesto recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 100 g piniové oříšky 100 ml panenský olivový olej 6 hrstí lístky bazalky 5 lžic nastrouhaný parmezán
Postup Italské bazalkové pesto
Postup přípravy receptu
-
Čisté lístky bazalky jemně nasekáme nebo natrháme nadrobno, dáme do třecí misky nebo keramického hmoždíře. Přidáme sůl a utřeme na hladkou pastu
Snažíme se vyhnout styku bylinky s kovovými nástroji. Postupně přikapáváme olej a mícháme na kašičku, která by měla být hladká. Přidáme česnek a dále třeme. Přisypeme piniové oříšky a nastrouhaný parmazán a vše dotřeme do hladké hmoty. Můžeme podle chuti přisolit
Italské bazalkové pesto použijeme na uvařené těstoviny, zbytek uložíme do lednice, kde nám vydrží i 14 dní
Pozn.: Rychlejší by bylo umixovat pesto elektrickým tyčovým mixerem, ale nevyhnuli bychom se kontaktu s kovem, při kterém bylinka ztrácí na své síle. A hlavně bychom přišli o voňavý požitek při ruční výrobě.