Italské čokoládové lanýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
40 g máslo
50 g moučkový cukr
175 g tmavá čokoláda
50 g mleté mandle
2 lžíce mandlový nebo pomerančový likér
na obalení
50 g mléčná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Za neustálého míchání rozpusťte tmavou čokoládu s likérem v horké lázni (např. miska umístěná na hladině zahřívající se vody v kastrolu). Přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Pak přidejte cukr a mandle.

  2. Směs na lanýže necháme vychladit v ledničce.

  3. Ze směsi vytváříme dlaněmi kuličky, které obalujeme v nastrouhané mléčné čokoládě.

  4. Italské čokoládové lanýže poté znovu vychladíme v chladničce a poté můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!