Italské čokoládové lanýže recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 40 g máslo 50 g moučkový cukr 175 g tmavá čokoláda 50 g mleté mandle 2 lžíce mandlový nebo pomerančový likér na obalení 50 g mléčná čokoláda
Postup Italské čokoládové lanýže recept
Postup přípravy receptu
-
Za neustálého míchání rozpusťte tmavou čokoládu s likérem v horké lázni (např. miska umístěná na hladině zahřívající se vody v kastrolu). Přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Pak přidejte cukr a mandle.
Směs na lanýže necháme vychladit v ledničce.
Ze směsi vytváříme dlaněmi kuličky, které obalujeme v nastrouhané mléčné čokoládě.
Italské čokoládové lanýže poté znovu vychladíme v chladničce a poté můžeme podávat.