Italské risolety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
0.3 l mléko
10 dkg mouka
suroviny na trojobal
6 dkg sádlo na pečení
náplň
0 dkg cukr
3 dkg olej
3 dkg cibule
2 dkg mouka
12 dkg rajčatový protlak
muškátový květ
sůl a pepř
0.1 l hovězí vývar
12 dkg vařené hovězí maso
trocha citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolku nalijeme olej, přidáme k němu jemně rozsekané cibule, trochu ji podusíme, poté ke směsi přidáme protlak z rajčat, cukr, sůl, pepř, citrónovou šťávu, vařené hovězí maso, rozsekané nebo umleté, vše podlijeme šťávou z pečeně nebo vývarem a podusíme.

  2. Nakonec ke směsi přidáme muškátový květ, zaprášíme moukou, ještě trochu podusíme a odstavíme. Nyní dáme do hrnečku vajíčko, mouku, mléko, sůl a dobře směs rozkvedláme.

  3. V pánvi na sádle upečeme z těstíčka omelety po obou stranách a necháme vychladnout.

  4. Pak je slabě potřeme vychladlou připravenou směsí, kraje po stranách trochu založíme, zatočíme, obalíme jako řízek a smažíme v horkém tuku dorůžova asi 6 minut. (Místo výše uvedené nádivky můžeme také použít špenát, hovězí haše, telecí haše, podušené hříbky a pod.)

  5. Příloha: různé saláty, zelenina a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!