Italské smaženky Panzarotti recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce petrželka
400 g brambory
75 g mouka
1 lžíce kmín
2 lístky šalvěj
80 g mozzarella
125 g parmazán
mletý bílý pepř
olej na smažení
strouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory okartáčujeme a v malém množství osolené a okmínované vody vaříme 25 - 30 minut přikryté pokličkou. Mozzarellu nakrájíme na kostky. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme.

  2. K bramborám přidáme mouku, vejce a vše dobře promícháme. Těsto osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a sekané bylinky.

  3. Z těsta připravíme malé buchtičky. Do každé buchtičky vtlačíme kousek mozzarelly. Italské smaženky Panzarotti smažíme je na oleji po obou stranách dozlatova.

  4. Italské smaženky Panzarotti podáváme s rajskou smetanovou omáčkou s bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!