Italské smaženky Panzarotti recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 lžíce petrželka 400 g brambory 75 g mouka 1 lžíce kmín 2 lístky šalvěj 80 g mozzarella 125 g parmazán mletý bílý pepř olej na smažení strouhaný muškátový oříšek
Postup Italské smaženky Panzarotti recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory okartáčujeme a v malém množství osolené a okmínované vody vaříme 25 - 30 minut přikryté pokličkou. Mozzarellu nakrájíme na kostky. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme.
K bramborám přidáme mouku, vejce a vše dobře promícháme. Těsto osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a sekané bylinky.
Z těsta připravíme malé buchtičky. Do každé buchtičky vtlačíme kousek mozzarelly. Italské smaženky Panzarotti smažíme je na oleji po obou stranách dozlatova.
Italské smaženky Panzarotti podáváme s rajskou smetanovou omáčkou s bylinkami.