Italské těstoviny se špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 30 g máslo 1 ks cibule 200 ml smetana 80 g niva 1 špetka mletý černý pepř 1 špetka mletý muškátový oříšek 500 g čerstvý špenát 350-400 g dlouhé těstoviny (špagety, tagliatelle)
Postup Italské těstoviny se špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé špenátové listy velmi důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a v nepatrném množství mírně osolené vody je lehce spaříme. Listy špenátu scedíme, pokrájíme na menší kousky a pak je krátce podusíme na másle s drobně nasekanou cibulí a česnekem. Máme-li zmražený špenát. necháme jej také podusit, dokud se zcela nerozmrazí.
Těstoviny (špagety nebo tagliatelle) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.
Nivu nastrouháme na struhadle a smícháme se smetanou. Touto směsí zalijeme špenát. Celou směs nakonec dochutíme troškou muškátového oříšku, solí, pepřem a na závěr ještě krátce povaříme.
Ke špenátu přidáme uvařené těstoviny a důkladně promícháme. Italské těstoviny se špenátem podáváme jako hlavní chod. Opravdu výborný oběd i pro ty, co nemusí denně maso, případně dodržují vegetariánskou stravu.