Ivčina pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g máslo
2 lžičky hořčice
1 ks jarní cibulka
250 g jemný tvaroh
podle chuti
sůl
na ozdobu
ředkvičky
podle potřeby
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků a bílky posekáme.

  2. Smícháme si máslo s tvarohem. Lisem na česnek prolisujeme žloutky, přidáme k tvarohu a osolíme. Do základu pomazánky přidáme hořčici, jemně pokrájenou celou jarní cibulku nebo pažitku, kysanou smetanu a lehce vmícháme posekané bílky. Ivčinu pomazánku necháme chvíli uležet.

  3. Ivčinu pomazánku mažeme na čerstvé housky. Pomazánka je skvělá i na jednohubky. Zdobíme kolečky ředkviček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy