Ivčina pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 100 g máslo 2 lžičky hořčice 1 ks jarní cibulka 250 g jemný tvaroh podle chuti sůl na ozdobu ředkvičky podle potřeby kysaná smetana
Postup Ivčina pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků a bílky posekáme.
Smícháme si máslo s tvarohem. Lisem na česnek prolisujeme žloutky, přidáme k tvarohu a osolíme. Do základu pomazánky přidáme hořčici, jemně pokrájenou celou jarní cibulku nebo pažitku, kysanou smetanu a lehce vmícháme posekané bílky. Ivčinu pomazánku necháme chvíli uležet.
Ivčinu pomazánku mažeme na čerstvé housky. Pomazánka je skvělá i na jednohubky. Zdobíme kolečky ředkviček.