Jablečno-vanilková panna cotta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jablko
1 lžíce margarín
2 plátky želatina
2 lžíce cukr krystal
100 ml Alpro Cuisine na vaření
500 ml Alpro nápoj vanilka
podle chuti
mletá skořice
na ozdobu
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme nadrobno.

  2. V pánvi rozpustíme margarín a jablka na něm krátce podusíme se lžící cukru, až lehce změknou. Ale pozor, ne úplně doměkka, neděláme pyré! Poté jablka necháme zchladnout.

  3. Mezitím si na druhé pánvi smícháme Alpro Cuisine na vaření, vanilkový nápoj Alpro a zbývající lžíci cukru. Vše pozvolna přivedeme k varu. V tuto chvíli odstavíme pánev z plamene, přidáme agar či želatinu a počkáme, až se zcela rozpustí. Vaše panna cotta je na světě!

  4. Vychladlá jablka rozdělíme do 4 misek, zalijeme je panna cottou a necháme dále tuhnout alespoň 4 hodiny v lednici.

  5. Před servírováním ozdobíme jablečno-vanilkovou panna cottu skořicí a lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy