Jablečno-vanilková panna cotta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks jablko 1 lžíce margarín 2 plátky želatina 2 lžíce cukr krystal 100 ml Alpro Cuisine na vaření 500 ml Alpro nápoj vanilka podle chuti mletá skořice na ozdobu čerstvá máta
Postup Jablečno-vanilková panna cotta recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme nadrobno.
V pánvi rozpustíme margarín a jablka na něm krátce podusíme se lžící cukru, až lehce změknou. Ale pozor, ne úplně doměkka, neděláme pyré! Poté jablka necháme zchladnout.
Mezitím si na druhé pánvi smícháme Alpro Cuisine na vaření, vanilkový nápoj Alpro a zbývající lžíci cukru. Vše pozvolna přivedeme k varu. V tuto chvíli odstavíme pánev z plamene, přidáme agar či želatinu a počkáme, až se zcela rozpustí. Vaše panna cotta je na světě!
Vychladlá jablka rozdělíme do 4 misek, zalijeme je panna cottou a necháme dále tuhnout alespoň 4 hodiny v lednici.
Před servírováním ozdobíme jablečno-vanilkovou panna cottu skořicí a lístky máty.