Jablkovka s mákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g cukr
170 ml olej
1 špetka sůl
6 ks vejce
1 kg jablko
0 balíčků prášek do pečiva
300 g polohrubá mouka
200 ml vlažná voda
150 g mletý mák
na ozdobu
čokoláda
cukr moučka
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná a nakrájená jablka podusíme s cukrem (100 g) a trochou vody.

  2. Žloutky oddělíme od bílků a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. K žloutkům postupně přidáváme olej, vodu a prosetou mouku s práškem do pečiva. Naposledy přimícháme bílky vyšlehané se špetkou soli (bílkový sníh).

  3. Do další mísy vsypeme mák, polovinu těsta s přidáním asi 6 lžic cukru.

  4. Plech vyložíme papírem na pečení, který potřeme olejem. Na papír rozložíme jablka. Jablka přikryjeme makovým těstem, makové těsto přikryjeme druhým těstem.

  5. Jablkovku s mákem pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

  6. Jablkovku s mákem přeléváme čokoládou, sypeme cukrem, případně necháme jen tak. Zachutná u kávy i čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy