Jablkovo-pomerančový džem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg cukr 0.2 l voda 700 g oloupaná jablka bez jadřinců 300 g nadrobno nakrájených pomerančů šťáva ze 2 citronů 1 lžička kyselina citrónová Dr. Oetker 1 balíček Gelfix Klasik Dr. Oetker 6 lžic koňak nebo rum
Postup Jablkovo-pomerančový džem recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka pokrájíme na malé kousky, případně rozmixujeme. Přidáme dílky pomeranče, citrónovou šťávu, kyselinu citrónovou, vodu a Gelfix Klasik. Za stálého míchání povaříme.
Přidáme cukr a znovu za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vařit 6-8 minut, poté stáhneme z plotýnky a vmícháme koňak.
Sklenice plníme ihned ještě horkým džemem až po okraj a zavíčkujeme. Uzavřené sklenice postavíme na asi 10 minut víčkem dolů.
Recept od Dr. Oetker
www.oetker.cz.