Jablkovo-pomerančový džem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cukr
0.2 l voda
700 g oloupaná jablka bez jadřinců
300 g nadrobno nakrájených pomerančů
šťáva ze 2 citronů
1 lžička kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balíček Gelfix Klasik Dr. Oetker
6 lžic koňak nebo rum

Postup přípravy receptu

  1. Jablka pokrájíme na malé kousky, případně rozmixujeme. Přidáme dílky pomeranče, citrónovou šťávu, kyselinu citrónovou, vodu a Gelfix Klasik. Za stálého míchání povaříme.

  2. Přidáme cukr a znovu za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vařit 6-8 minut, poté stáhneme z plotýnky a vmícháme koňak.

  3. Sklenice plníme ihned ještě horkým džemem až po okraj a zavíčkujeme. Uzavřené sklenice postavíme na asi 10 minut víčkem dolů.

  4. Recept od Dr. Oetker

  5. www.oetker.cz.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy