Jablkovo-skořicový koláč bez vajec a mléka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 ml olej rozinky mandle 100 g cukr krupice cukr moučka 1 lžička mletá skořice 0,5 balíčků vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 0,75 balíčků kypřící prášek do pečiva čokoládová poleva 350 g strouhaná jablka máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Jablkovo-skořicový koláč bez vajec a mléka
Postup přípravy receptu
-
Množství ingrediencí je počítané do dortové formy o průměru 26 cm. Pro pečení na plechu suroviny zdvojnásobíme
Polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, mletou skořici a sekané mandle nebo rozinky smícháme v jedné míse. Jablka nastrouháme a vymačkáme a přilijeme olej. Jablka promíchaná s olejem přisypeme k sypké směsi a vařečkou zapracujeme. Pokud jsou jablka sušší, můžeme postupně přilévat olej podle potřeby. Těsto bude tužší konzistence, ale všechny suroviny musí být propojené
Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy
Pečeme asi 30 minut v troubě předehřátě na 200 °C. Povrch musí zezlátnout. Po vyndání z trouby sundáme formu a necháme vychladnout
Na závěr můžeme koláč polít cikcak rozehřátou čokoládovou polevou nebo jen posypat cukrem moučka
Jablkovo-skořicový koláč bez vajec a mléka nakrájíme a podáváme s kávou.