Jablkovo-skořicový koláč bez vajec a mléka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml olej
rozinky
mandle
100 g cukr krupice
cukr moučka
1 lžička mletá skořice
0,5 balíčků vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
0,75 balíčků kypřící prášek do pečiva
čokoládová poleva
350 g strouhaná jablka
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Množství ingrediencí je počítané do dortové formy o průměru 26 cm. Pro pečení na plechu suroviny zdvojnásobíme

  2. Polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, mletou skořici a sekané mandle nebo rozinky smícháme v jedné míse. Jablka nastrouháme a vymačkáme a přilijeme olej. Jablka promíchaná s olejem přisypeme k sypké směsi a vařečkou zapracujeme. Pokud jsou jablka sušší, můžeme postupně přilévat olej podle potřeby. Těsto bude tužší konzistence, ale všechny suroviny musí být propojené

  3. Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy

  4. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřátě na 200 °C. Povrch musí zezlátnout. Po vyndání z trouby sundáme formu a necháme vychladnout

  5. Na závěr můžeme koláč polít cikcak rozehřátou čokoládovou polevou nebo jen posypat cukrem moučka

  6. Jablkovo-skořicový koláč bez vajec a mléka nakrájíme a podáváme s kávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!