Jahodovo-ananasová bublanina recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 6 lžic olej 4 ks vejce 1 lžička skořice 100 ml voda 1/2 ks prášek do pečiva 300 g cukr krupice cukr moučka 300 g polohrubá mouka 150 g čerstvé jahody 150 g čerstvý ananas 1 - 2 lžíce olej na vymazání 2 lžíce mouka na vysypání
Postup Jahodovo-ananasová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme bílky od žloutků a našleháme z bílků pevný sníh
V misce si dobře našleháme žloutky s cukrem, skořicí, olejem a vodou
Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec ušlehané bílky
Pekáč vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto z misky vylijeme do připraveného pekáče
Ananas a jahody rozkrájíme na kousky a položíme na těsto. Ovoce můžeme dát více, do bublaniny se vejde
Bublaninu pečeme v troubě 30 minut při maximální teplotě 150°C, aby se nespálila šťáva z ovoce
Po upečení bublaninu vytáhneme a necháme vychladnout
Jahodovo-ananasovou bublaninu servírujeme na menších talířích a sypeme moučkovým cukrem.