Jahodovo-banánová marmeláda recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 500 g jahody 500 g cukr krupice 600 g banán 2 lžíce cukr krystal 1 balíček Gelfix 2:1
Postup Jahodovo-banánová marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Jahody opereme, necháme dobře oschnout, zbavíme zelených korunek a navážíme 500 g. Banány oloupeme a naváříme 600 g. Jahody i s banány rozmixujeme a nalijeme do většího hrnce
Dvě lžíce cukru smícháme s Gelfixem 2:1, vmícháme do jahodovo-banánového pyré a za občasného míchání uvedeme do varu. Povaříme 1 minutu, přidáme 500 g cukru a za stálého míchání vaříme 6 - 8 minut
Horkou jahodovo-banánovou marmeládu nalijeme do nahřátých sklenic a ihned uzavřeme víčkem. Sklenice zabalíme do deky a necháme do druhého dne vystydnout
Toto množství je asi na 5 skleniček o obsahu 250 ml.