Jahodovo-rebarborové tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
250 g jahody
250 g rebarbora
4 lžíce pomerančový likér
50 ml jahodový sirup
100 g kulaté piškoty
krém
50 g cukr
500 g mascarpone
2 lžíce vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání
4 lžíce vaječný likér

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit s jahodovým sirupem, vodou a cukrem na cca 5 - 10 minut. Rebarboru scedíme a ihned do každé z nich vložíme čisté nakrájené jahody. Promícháme, můžeme dle chuti ještě osladit.

  2. Připravíme si 4 poháry - skleničky.

  3. Na krém našleháme mascarpone s vaječným likérem. Likér vynecháme u přípravy pro děti. Přidáme našlehanou smetanu, cukr a vanilku.

  4. Kulaté piškoty rozložíme ve sklence, pokapeme likérem (pro děti jahodovým sirupem). Na piškoty položíme vychladlé rebarbory s jahodami. Na rebarbory položíme mascarponový krém. Pokračujeme do vyplnění pohárů, který bude ukončen piškoty a jahodami s rebarborou.

  5. Hotové jahodovo-rebarborové tiramisu uložíme do lednice alespoň na 1 hodinu.

  6. Jahodovo-rebarborové tiramisu podáváme jako dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy