Jahodovo-rebarborové tiramisu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cukr 250 g jahody 250 g rebarbora 4 lžíce pomerančový likér 50 ml jahodový sirup 100 g kulaté piškoty krém 50 g cukr 500 g mascarpone 2 lžíce vanilkový cukr 250 ml smetana ke šlehání 4 lžíce vaječný likér
Postup Jahodovo-rebarborové tiramisu recept
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit s jahodovým sirupem, vodou a cukrem na cca 5 - 10 minut. Rebarboru scedíme a ihned do každé z nich vložíme čisté nakrájené jahody. Promícháme, můžeme dle chuti ještě osladit.
Připravíme si 4 poháry - skleničky.
Na krém našleháme mascarpone s vaječným likérem. Likér vynecháme u přípravy pro děti. Přidáme našlehanou smetanu, cukr a vanilku.
Kulaté piškoty rozložíme ve sklence, pokapeme likérem (pro děti jahodovým sirupem). Na piškoty položíme vychladlé rebarbory s jahodami. Na rebarbory položíme mascarponový krém. Pokračujeme do vyplnění pohárů, který bude ukončen piškoty a jahodami s rebarborou.
Hotové jahodovo-rebarborové tiramisu uložíme do lednice alespoň na 1 hodinu.
Jahodovo-rebarborové tiramisu podáváme jako dezert.