Japonský fritovaný řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce strouhanka 0.5 ks pórek mletý pepř hladká mouka sojová omáčka 2 ks jarní cibulka 4 plátky vepřová kýta
Postup Japonský fritovaný řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce a naklepeme. Plátky osolíme a nakrájíme na kousky velké asi 2x3 cm. Každý plátek jednotlivě obalíme v trojobalu a nakonec oklepeme přebytečnou strouhanku.
Malé řízečky fritujeme v hnci na 170°C asi 7 minut. Až strouhanka získa zlatavou barvu, jsou hotové. Řízečky vyndáme a necháme okapat od oleje. Pak je rozložíme těsně vedle sebe na pekáč, přelijeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě 5 minut zapékáme.
Japonské fritované řízečky podáváme samozřejmě s rýží. Řízky naaranžujeme na talíř na listy salátu a posypeme je jemně nakrájenou cibulkou a pórkem. Nakonec zakapeme sojovou omáčkou. Rýži podáváme ve zvláštní misce.