Japonský fritovaný řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
strouhanka
0.5 ks pórek
mletý pepř
hladká mouka
sojová omáčka
2 ks jarní cibulka
4 plátky vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce a naklepeme. Plátky osolíme a nakrájíme na kousky velké asi 2x3 cm. Každý plátek jednotlivě obalíme v trojobalu a nakonec oklepeme přebytečnou strouhanku.

  2. Malé řízečky fritujeme v hnci na 170°C asi 7 minut. Až strouhanka získa zlatavou barvu, jsou hotové. Řízečky vyndáme a necháme okapat od oleje. Pak je rozložíme těsně vedle sebe na pekáč, přelijeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě 5 minut zapékáme.

  3. Japonské fritované řízečky podáváme samozřejmě s rýží. Řízky naaranžujeme na talíř na listy salátu a posypeme je jemně nakrájenou cibulkou a pórkem. Nakonec zakapeme sojovou omáčkou. Rýži podáváme ve zvláštní misce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy