Japonský kuřecí špíz recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr sůl ocet 1 ks kuře 0.3 hrnečku bílé víno 2 ks velká cibule 0.5 hrnečku sójová omáčka 4 ks zelená paprika podle potřeby olej na smažení
Postup Japonský kuřecí špíz recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře vykostíme, maso nakrájíme na středně velké kousky tak, aby byly akorát na špíz.
Kosti z kuřete dáme vařit do vroucí vody (na hodinu). Vývar scedíme, přidáme sójovou omáčku, cukr, víno, sůl a necháme povařit. Můžeme do vývaru přidat 1/2 lžičky solamylu na zahuštění, ale není potřeba. Až bude omáčka hustá, sejmeme ji z ohně.
Na každý špíz napícháme kousky kuřecího masa, kolečka cibule a kousky papriky.
Rozehřejeme olej a vložíme do něj špízy s masem. Japonské kuřecí špízy můžeme připravit i na grilu. Když je kuřecí maso měkké, vyndáme špízy a namočíme je v husté omáčce.
Zbytek cibule nakrájíme na kolečka, osolíme a okyselíme octem.
Cibuli rozdělíme na talíře, na cibuli pokládáme kuřecí špízy a podáváme.