Japonský kuřecí špíz recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce cukr
sůl
ocet
1 ks kuře
0.3 hrnečku bílé víno
2 ks velká cibule
0.5 hrnečku sójová omáčka
4 ks zelená paprika
podle potřeby
olej na smažení
Postup Japonský kuřecí špíz recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře vykostíme, maso nakrájíme na středně velké kousky tak, aby byly akorát na špíz.
Kosti z kuřete dáme vařit do vroucí vody (na hodinu). Vývar scedíme, přidáme sójovou omáčku, cukr, víno, sůl a necháme povařit. Můžeme do vývaru přidat 1/2 lžičky solamylu na zahuštění, ale není potřeba. Až bude omáčka hustá, sejmeme ji z ohně.
Na každý špíz napícháme kousky kuřecího masa, kolečka cibule a kousky papriky.
Rozehřejeme olej a vložíme do něj špízy s masem. Japonské kuřecí špízy můžeme připravit i na grilu. Když je kuřecí maso měkké, vyndáme špízy a namočíme je v husté omáčce.
Zbytek cibule nakrájíme na kolečka, osolíme a okyselíme octem.
Cibuli rozdělíme na talíře, na cibuli pokládáme kuřecí špízy a podáváme.