Jarabáčci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg slanina sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo grilovací koření plnotučná hořčice 4-6 plátků telecí maso 20 dkg mleté telecí maso mletý černý pepř podle potřeby vývar tuk mouka náplň 1 ks cibule 5 lžic dušená rýže
Postup Jarabáčci recept
Postup přípravy receptu
-
Na náplň do ptáčků smícháme vařenou rýži s jemně pokrájenou slaninou
přidáme mleté maso, vejce, grilovací koření a sůl.
Plátky masa tence naklepeme, na každý rozetřeme část náplně a dáme plátek cibule. Pak zabalíme a pevně stáhneme nití. Ptáčky opepříme, osolíme.
Jarabáčky zprudka ze všech stran opečeme na rozpáleném tuku. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Když se šťáva vysmahne, přidáme hořčici, kousek másla a trochu ji zaprášíme moukou. Osmahneme, opět podlijeme a povaříme.
Jarabáčky podáváme s rýží a posypané pažitkou.