Javánský pudink recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 lžičky sůl 2 ks vejce 90 g máslo 200 ml mléko 60 g rozinky 0.3 lžičky prášek do pečiva 120 g cukr krupice 120 g hladká mouka 1 lžička vanilková esence 30 g vlašské ořechy 5 cl kondenzované mléko 30 g lískové oříšky 2 lžičky instantní káva
Postup Javánský pudink recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr rozpustíme ve 100 ml horké vody.
Máslo, mouku, instantní kávu a prášek do pečiva zpracujeme v míse v těsto. Postupně do něho vmícháme mléko, rozpuštěný cukr a rozšlehaná vejce.
Osolíme, přidáme vanilkovou esenci, potom rozinky a jemně sekané ořechy.
Směs nalijeme do vymaštěné nádoby, pevně ovážeme pomaštěným pergamenovým papírem a vaříme v páře dvě a půl hodiny.
Javánský pudink podáváme.