Jazyky s polskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 lžic olej
sůl
1 l vývar
1 ks cibule
1 balíček rozinky
1 balíček mandle
2 lžíce povidla
1 lžíce rybízová marmeláda
4 porce vařené jazyky
0 balíčků perník na vaření
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji ji orestujeme dozlatova, zaprášíme moukou a uděláme tmavou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a přidáme lžíci rybízové marmelády a 2 lžíce povidel. Pokud je marmeláda hodně kyselá, klidně přidáme více povidel nebo ocukrujeme. Vaříme zhruba 10 minut.

  2. Do převařené omáčky přidáme spařené a oloupané mandle, které jsme pokrájeli na menší kousky. Vmícháme rozinky a půl balíčku nastrouhaného perníku. Pokud je perník moc tvrdý, namočíme ho do hrnku s vodou a pak přilijeme do omáčky. Povaříme dalších 5 minut.

  3. Nakonec do omáčky přidáme na plátky nakrájené uvařené jazyky a prohřejeme.

  4. Jazyky s polskou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem. Nejlepší je však uleželá na druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy