Jednoduchý kmínový chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžičky sůl
2 lžičky kmín
1 lžíce jablečný ocet
1 lžíce olivový olej
320 ml vlažná voda
1 lžička sušené droždí
250 g žitná chlebová mouka
250 g pšeničná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Sůl nasypeme do protilehlé strany nádoby než droždí. Na domácí pekárně zapneme základní program. Střední barva kůrky, chléb větší. A necháme pekárnu pracovat.

  2. Po upečení kmínový chléb vyjmeme z nádoby a necháme vychladnout zabalený do utěrky.

  3. Kmínový chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti.

  4. Tip: Hladkou mouku pšeničnou chlebovou lze zaměnit za klasickou mouku hladkou. Jablečný ocet můžeme nahradit normálním octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!