Jednoduchý kmínový chléb z domácí pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžičky sůl 2 lžičky kmín 1 lžíce jablečný ocet 1 lžíce olivový olej 320 ml vlažná voda 1 lžička sušené droždí 250 g žitná chlebová mouka 250 g pšeničná chlebová mouka
Postup Jednoduchý kmínový chléb z domácí pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Sůl nasypeme do protilehlé strany nádoby než droždí. Na domácí pekárně zapneme základní program. Střední barva kůrky, chléb větší. A necháme pekárnu pracovat.
Po upečení kmínový chléb vyjmeme z nádoby a necháme vychladnout zabalený do utěrky.
Kmínový chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti.
Tip: Hladkou mouku pšeničnou chlebovou lze zaměnit za klasickou mouku hladkou. Jablečný ocet můžeme nahradit normálním octem.