Jednoduchý třešňový závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
100 g cukr
80 g máslo
150 g strouhanka
1 kg třešně
0 ks pomerančová kůra
50 g mleté vlašské ořechy
na potření
máslo
na ozdobu
cukr moučka
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Třešně vypeckujeme a opláchneme. Máslo v pánvi rozpustíme a přidáme strouhanku. Pánev odstavíme z plotny a přidáme vypeckované třešně, ořechy a cukr. Směs dobře promícháme. Nakonec přidáme nastrouhanou pomerančovou nastrouhanou kůru a směs necháme zcela vychladnout.

  2. Vyválený listový plát vyplníme třešňovou náplní a závin zavineme. Dbáme na strany, aby byly dobře uzavřeny. Závin potřeme rozpuštěným máslem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Jednoduchý třešňový závin pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Ještě horký závin ocukrujeme moučkovým cukrem.

  3. Jednoduchý třešňový závin necháme vychladnout, poté nakrájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!