Jelítka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky skořice 1 ks bílek 100 g cukr moučka 100 g hořká čokoláda 30 g loupané mandle 0.5 lžičky mletý hřebíček 100 g neloupané mandle 2 lžíce ostružinová marmeláda na potření 1 ks bílek podle potřeby cukr moučka
Postup Jelítka recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu a mandle (loupané i neloupané) nastrouháme.
Smícháme čokoládu, marmeládu, mandle, cukr, koření a vyšlehaný tuhý sníh z bílku. Vypracujeme těsto, z něhož tvarujeme malá jelítka. Ruce si při tvarování cukrujeme, aby se nám těsto nelepilo. Konce jelítek ozdobíme krátkým párátkem.
Jelítka naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a každý kousek potřeme bílkem.
V mírně vyhřáté troubě usušíme.