Jelítka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky skořice
1 ks bílek
100 g cukr moučka
100 g hořká čokoláda
30 g loupané mandle
0.5 lžičky mletý hřebíček
100 g neloupané mandle
2 lžíce ostružinová marmeláda
na potření
1 ks bílek
podle potřeby
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu a mandle (loupané i neloupané) nastrouháme.

  2. Smícháme čokoládu, marmeládu, mandle, cukr, koření a vyšlehaný tuhý sníh z bílku. Vypracujeme těsto, z něhož tvarujeme malá jelítka. Ruce si při tvarování cukrujeme, aby se nám těsto nelepilo. Konce jelítek ozdobíme krátkým párátkem.

  3. Jelítka naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a každý kousek potřeme bílkem.

  4. V mírně vyhřáté troubě usušíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy