Jeronýmovi utopenci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
3-4 lžíce olej
2 lžíce sůl
2 dl ocet
750-1000 g cibule
2 l voda
10 ks pepř celý
1000 g kabanos
4 ks bobkový list
10 ks nové koření
1 lžička hořčicové semínko
1 lžička koriandr celý

Postup přípravy receptu

  1. Kabanos oloupeme a pokrájíme na vyšší špalíčky. Cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na kolečka. Cibulí nešetříme.

  2. V míse promícháme cibuli s olejem. Pečlivě vymyjeme okurkovou sklenici 3 – 5ti litrovou, nebo jinou vhodnou nádobu, a na její dno dáme pořádnou vrstvu cibule s olejem, na ni položíme vrstvu špalíků uzeniny. Pak střídáme vrstvy cibule a uzeniny do vyčerpání surovin. Kdo má rád utopence pikantnější, může do jednotlivých vrstev přidat feferonky nebo chilli papričky.

  3. Do hrnce z nerezu nebo s nepoškozeným smaltem nalijeme vodu a ocet, přidáme sůl a cukr a svaříme výbornou zálivku. Během míchání ochutnáváme a přidáváme cukr, sůl nebo ocet, až jsme spokojeni s chutí. Pak přidáme koření a vše chvíli povaříme.

  4. Ještě horký lák nalijeme přes síto do sklenice s kabanosem. Nelijeme jej po stěnách, sklo by mohlo prasknout. Plnou láhev protřepeme, aby nezůstaly nikde vzduchové bubliny, překryjeme fólií a pevně zavážeme.

  5. Necháme aspon týden uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy