Jesenická houbová roláda recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek sůl 6 ks vejce strouhanka majoránka 2 ks cibule kmín 0,5 dl voda mletý pepř 500 g mleté maso 500 g čerstvé houby 1 plechovka sterilovaný hrášek 1 ks čerstvá paprika
Postup Jesenická houbová roláda
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso promícháme s trochou vody, solí, pepřem, majoránkou. Přidáme 3 vejce, cibuli a česnek. Prohněteme a nakonec zahustíme strouhankou a necháme uležet
Mezitím připravíme nádivku z očištěných hub, které podusíme s trochou vody, solí, kmínem, česnekem. Přidáme trochu másla, 3 vejce a usmažíme. Vzniklou hmotu smícháme s hráškem, případně přidáme barevnou papriku a petrželku
Masovou směs rozprostřeme na alobal tak, že vznikne jakási placka, na niž rovnoměrně rozložíme houbovou nádivku a srolujeme. Zabalenou roládu podlijeme vodou a pečeme asi 40 minut. Nakonec alobal rozevřeme a dopečeme asi ještě 10 minut na vyšší teplotu, aby se vytvořila krusta
Hotovou houbovou roládu podáváme s vařeným bramborem, zeleninou nebo jen tak s chlebem.