Jesenická houbová roláda recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
6 ks vejce
strouhanka
majoránka
2 ks cibule
kmín
0,5 dl voda
mletý pepř
500 g mleté maso
500 g čerstvé houby
1 plechovka sterilovaný hrášek
1 ks čerstvá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso promícháme s trochou vody, solí, pepřem, majoránkou. Přidáme 3 vejce, cibuli a česnek. Prohněteme a nakonec zahustíme strouhankou a necháme uležet

  2. Mezitím připravíme nádivku z očištěných hub, které podusíme s trochou vody, solí, kmínem, česnekem. Přidáme trochu másla, 3 vejce a usmažíme. Vzniklou hmotu smícháme s hráškem, případně přidáme barevnou papriku a petrželku

  3. Masovou směs rozprostřeme na alobal tak, že vznikne jakási placka, na niž rovnoměrně rozložíme houbovou nádivku a srolujeme. Zabalenou roládu podlijeme vodou a pečeme asi 40 minut. Nakonec alobal rozevřeme a dopečeme asi ještě 10 minut na vyšší teplotu, aby se vytvořila krusta

  4. Hotovou houbovou roládu podáváme s vařeným bramborem, zeleninou nebo jen tak s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!