Jetelová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžíce kmín
2 ks mrkev
50 g celozrnná mouka
100 g naklíčená pšenice
4 hrstě červený jetel
podle chuti
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Dobře umytý jetel spaříme horkou vodou a 5 minut ho necháme stát, aby změkl.

  2. Rozmixujeme a vlijeme do litru slané vařící vody. Pomalu vmícháme celozrnnou mouku a přidáme kmín. Vaříme 10 minut. Přidáme olej a odstavíme.

  3. Do jetelové polévky na talířích přidáme syrovou nastrouhanou mrkev, naklíčenou pšenici a nadrobno posekanou petrželku.

  4. Jetelovou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy