Jidášky z medového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks žloutek
0.5 l mléko
60 g droždí
200 g med
citronová kůra
1 kg hrubá mouka
200 g máslo nebo tuk na pečení
na potření
vejce
med
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do poloviny vlažného mléka, přidáme asi 2 lžíce mouky a necháme v teple vykynout. Po vykynutí zaděláme těsto z mouky, žloutků, nahřátého medu, rozpuštěného másla, soli a citronové kůry. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout.

  2. Potom ho vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a vypichujeme kulaté jidášky. Každý jidášek několikrát propíchneme špejlí nebo vidličkou a klademe na vymazaný plech. Na plechu je potřeme vejcem a necháme chvíli nakynout.

  3. Jidášky z medového těsta pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 - 20 minut. Vychladlé jidášky potíráme medem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy