Jidášky z medového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks žloutek 0.5 l mléko 60 g droždí 200 g med citronová kůra 1 kg hrubá mouka 200 g máslo nebo tuk na pečení na potření vejce med podle potřeby tuk na vymazání
Postup Jidášky z medového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozdrobíme do poloviny vlažného mléka, přidáme asi 2 lžíce mouky a necháme v teple vykynout. Po vykynutí zaděláme těsto z mouky, žloutků, nahřátého medu, rozpuštěného másla, soli a citronové kůry. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout.
Potom ho vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a vypichujeme kulaté jidášky. Každý jidášek několikrát propíchneme špejlí nebo vidličkou a klademe na vymazaný plech. Na plechu je potřeme vejcem a necháme chvíli nakynout.
Jidášky z medového těsta pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 - 20 minut. Vychladlé jidášky potíráme medem.