Jidášovy oči recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 10 ks vejce 50 g máslo 50 g hladká mouka 125 ml masový vývar 125 ml zakysaná smetana petrželová nať 1 balíček bílá veka mletý černý pepř
Postup Jidášovy oči recept
Postup přípravy receptu
-
Z veky nakrájíme silnější krajíčky. Vydlabeme střídku.
Oválky z kůrky opečeme po obou stranách v horkém oleji dočervena. Do každého oválku opatrně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.
Smažíme na mírném plameni, až se bílky srazí.
V zakysané smetaně rozmícháme mouku, přidáme vývar, povaříme, zjemníme máslem, osolíme a nalijeme na vejce.
Chlebíčky ala jidášovy oči ihned podáváme.