Jihočínské pečené kuře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžíce máslo 1 ks kuře 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva celá skořice 1-2 špetky mletý černý pepř 1 lžíce vepřové sádlo
Postup Jihočínské pečené kuře recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme a zvenku i zevnitř potřeme citronovou šťávou, solí, mletým černým pepřem a necháme 3 hodiny odstát.
Na pekáči rozpustíme sádlo. Přidáme asi 3 cm dlouhý kousek skořice, pokrájené stroužky česneku a připravené kuře. Pekáč vložíme do trouby a kuře dozlatova upečeme. Pak přilijeme šálek vody, zakryjeme a v troubě doměkka dusíme.
Z másla a mouky připravíme řidší zásmažku. Zalijeme ji šťávou z kuřete, dochutíme solí a mletým pepřem, promícháme a chvíli provaříme, aby šťáva trochu zhoustla.
Jihočínské pečené kuře dáme na mísu, obložíme ho uvařenými šťouchanými brambory a povařeným zeleným hráškem. Kuře přelijeme zahuštěnou šťávou a hned podáváme.