Jihočínské pečené kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce máslo
1 ks kuře
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
celá skořice
1-2 špetky mletý černý pepř
1 lžíce vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme a zvenku i zevnitř potřeme citronovou šťávou, solí, mletým černým pepřem a necháme 3 hodiny odstát.

  2. Na pekáči rozpustíme sádlo. Přidáme asi 3 cm dlouhý kousek skořice, pokrájené stroužky česneku a připravené kuře. Pekáč vložíme do trouby a kuře dozlatova upečeme. Pak přilijeme šálek vody, zakryjeme a v troubě doměkka dusíme.

  3. Z másla a mouky připravíme řidší zásmažku. Zalijeme ji šťávou z kuřete, dochutíme solí a mletým pepřem, promícháme a chvíli provaříme, aby šťáva trochu zhoustla.

  4. Jihočínské pečené kuře dáme na mísu, obložíme ho uvařenými šťouchanými brambory a povařeným zeleným hráškem. Kuře přelijeme zahuštěnou šťávou a hned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy