Jiříkovo vidění recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

cukr
ořechy
ovoce
1 ks vanilkový lusk
1 balíček plátková želatina
nutella
500 ml Alpro Original

Postup přípravy receptu

  1. Plátkovou želatinu připravíme podle návodu na obalu. To znamená, že ji necháme nabobtnat v sójovém mléku. Poté zahřejeme, až se želatina rozpustí. Dále přidáme semínka z vanilkového lusku a popřípadě cukr

  2. Vlažnou směs nalijeme z části do formiček. Po chvíli, když začne želatina mírně tuhnout, přidáme do formiček náplň podle chuti - ovoce, ořechy, nutellu apod. Zalijeme zbylou želatinou a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Pokud potom máme problém s vyklopením, formičky namočíme na chvíli do horké vody, dezert pak půjde lépe vyklopit

  3. Jiříkovo vidění podáváme jako lahodný dezert k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!