Kadeřávkové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
60 g žemle
800 g listy kadeřávku
podle chuti
100 g slanina
3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 špetka mletý černý pepř
na obalení
20 dkg strouhanka
podle potřeby
1 dl mléko
3 dl tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Listy kadeřávku podusíme v osolené vodě, scedíme a vymačkáme. Žemli pokrájíme na plátky a namočíme v mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Cibuli, česnek a kadeřávek umeleme, přidáme vymačkanou žemli, vejce, sůl, mletý pepř, nakrájenou slaninu a podle potřeby strouhanku.

  3. Z masové směsi uděláme karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme na tuku z obou stran.

  4. Kadeřávkové karbanátky podáváme s brambory či bramborovou kaší nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy