Kadeřávkové karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks cibule 60 g žemle 800 g listy kadeřávku podle chuti 100 g slanina 3 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 špetka mletý černý pepř na obalení 20 dkg strouhanka podle potřeby 1 dl mléko 3 dl tuk na smažení
Postup Kadeřávkové karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Listy kadeřávku podusíme v osolené vodě, scedíme a vymačkáme. Žemli pokrájíme na plátky a namočíme v mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Cibuli, česnek a kadeřávek umeleme, přidáme vymačkanou žemli, vejce, sůl, mletý pepř, nakrájenou slaninu a podle potřeby strouhanku.
Z masové směsi uděláme karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme na tuku z obou stran.
Kadeřávkové karbanátky podáváme s brambory či bramborovou kaší nebo chlebem.