Kapari z lichořeřišnice větší recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl ocet 3 dl voda podle chuti 1 lžička sůl 0 lžiček estragon 5 kuliček celý pepř podle potřeby poupata lichořeřišnice větší
Postup Kapari z lichořeřišnice větší recept
Postup přípravy receptu
-
Ocet svaříme s vodou a kořením.
Poupaty lichořeřišnice větší naplníme menší skleničky (zavařovačky) a pěkně napěchujeme. Ještě vroucím nálevem zalijeme poupata, ihned uzavřeme a krátce sterilujeme, aby se poupata nerozvařila, stačí 15 minut.
Kapari z lichořeřišnice větší podáváme jako výbornou chuťovku nebo oblohu k různým jídlům. Abychom nasbírali potřebné množství poupat k zavaření, je možné v průběhu sběru poupata zamrazovat a poté použít.