Kapari z lichořeřišnice větší recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl ocet
3 dl voda
podle chuti
1 lžička sůl
0 lžiček estragon
5 kuliček celý pepř
podle potřeby
poupata lichořeřišnice větší

Postup přípravy receptu

  1. Ocet svaříme s vodou a kořením.

  2. Poupaty lichořeřišnice větší naplníme menší skleničky (zavařovačky) a pěkně napěchujeme. Ještě vroucím nálevem zalijeme poupata, ihned uzavřeme a krátce sterilujeme, aby se poupata nerozvařila, stačí 15 minut.

  3. Kapari z lichořeřišnice větší podáváme jako výbornou chuťovku nebo oblohu k různým jídlům. Abychom nasbírali potřebné množství poupat k zavaření, je možné v průběhu sběru poupata zamrazovat a poté použít.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy