Kaparová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
50 g máslo
1 ks cibule
1 lžička kapary
60 g hladká mouka
podle chuti
sůl
ocet
mletý pepř
čerstvá petrželka
podle potřeby
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, poté ji zpěníme na rozehřátém másle. Zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Základní omáčku krátce povaříme.

  2. Do omáčky přidáme kapary, podle chuti také ocet, cukr, sůl, pepř a těsně před podáváním najemno nasekanou petrželku.

  3. Kaparovou omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy