Karamelky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g cukr
1 lžíce máslo
0.2 l smetana
0.2 l voda
- - alobal
1 ks cukr vanilkový

Postup přípravy receptu

  1. Plech na pečení vyložíme alobalem. Z cukru připravíme na pánvi karamel. Do horkého karamelu přiléváme vařící vodu a vaříme, dokud se voda neodpaří. Do částečně vychladlého karamelu přidáme máslo, smetanu a vanilkový cukr. Karamelovou směs mícháme a vaříme tak dlouho, až zhoustne, tj. asi 20 - 30 minut. Karamelovou hmotu naneseme na alobal na plechu ve vrstvě silné 1 cm. Jakmile karamel začne tuhnout, sloupneme alobalovou folii a ostrým nožem nakrájíme z karamelu kostičky 1.5 x 1.5 cm. Hned je od sebe oddělíme, aby se neslepily, a necháme je důkladně vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy